AFYONKARAHİSAR / ÇOBANLAR - Çobanlar İmam Hatip Ortaokulu

Çobanlar İmam Hatip Ortaokulu

IŞIK MAHALLESİ ORTAYOL SOKAK NO54 ÇOBANLAR/AFYONKARAHİSAR
Vizyon
Okulumuzun, tüm çalışanlarıyla birlikte Ülkemizin ve ilimizin ihtiyaç duyduğu öncelikle ülkemizi seven, çevresiyle ve kendisi ile barışık, meslek alanında kendini iyi yetiştirmiş, bu okulun mezunu olmakla gurur duyan, çalışkan, ahlaklı, iyi insan, iyi vatandaş, iyi bir meslek elemanı yetiştirip, yörenin ve ülkenin önde gelen örnek okullarından biri olmaktır.
Misyon
Anayasamızda ve milli eğitim Temel kanunda ifadesini bulan; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülkesini ve milletini seven, demokrasiye inanmış, insan haklarına ve çevresine saygılı, hoşgörülü, çağın teknolojik bilgileri ile donatılmış, gelişim ve değişime açık, üretken, akılcı, mesleğini seven ve bilgiye ulaşmak için çaba sarfeden bir yandan ülkemizin ve yöremizin ihtiyaç duyduğu iyi yetişmiş kalifiye teknik elemanları yetiştirirken diğer yandan başarılı öğrencileri ortaöğrenime hazırlayan, tüm yönetici, öğretmen çalışan, veli, öğrenci, mezunları ve çevresiyle diyalogu ilke edinmeyi hedefleyen okuluz.
Kalorifer (Katı Yakıtlı)
Ulaşım
İlçemiz ulaşım yönünden oldukça geniş imkanlara sahiptir. Afyonkarahisar İl Merkezine 25 km mesafede bulunan İlçemiz Konya Kara yoluna 6 km T.D.D.Y. Çobanlar İstasyonuna ise 4 km mesafededir. Çobanlar Belediyesi´ne ait yolcu otobüsleri Afyonkarahisar-Çobanlar arasında her yarım saatte bir seferler düzenlemektedir.
Yerleşim Yeri
Çobanlar, Cumhuriyetin ilan edildiği yıllarda Rahmetli Mareşal Fevzi ÇAKMAK ve Ali ÇETİNKAYA Paşalar tarafından 1926 yılında nahiye yapılmış 1955 yılında halkla plapisi yapılarak Belediye olmuş 1990 yılında 20 mayıs 1990 gün ve 20523 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile İlçe olmuştur.
AFYONKARAHİSAR ile ÇOBANLAR arasındaki mesafe 25 KM´dir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun Sınav Başarı Durumu